Aika: Lauantai 16.11.2024 klo 11.00
Paikka: Keravan Lukion ja aikuislukion auditorio, Keskikatu 5, Kerava
Kokousedustajien ilmoittaminen etukäteen 11.11.2024 mennessä.
Valtakirjat tulee toimittaa ennakkoilmoittautumisen yhteydessä ja ne ennakkotarkistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.
Ilmoittautuminen:
Kaikkien kokoukseen osallistuvien tulee ilmoittautua etukäteen 11.11.2024 klo 22:00 mennessä.
Ilmoittautuminen tulee tehdä verkossa täytettävällä lomakkeella https://www.lyyti.in/spkl-syyskokous-2024.
Ilmoittautumisvelvollisuus koskee kaikkia osallistujia. Valtakirjat tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä ja valtakirjat tarkistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.
Äänestykset toteutetaan sähköisesti. Osallistujien tulee varata käyttöönsä laite (älypuhelin, tabletti tai tietokone), jolla pääsee sähköpostiin kokouksessa äänestämistä varten.
Kokouksessa käsiteltävät asiat
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen järjestäytyminen
3. Kokousedustajien valtakirjojen tarkastus
4. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
5. Kokouksen esityslistan hyväksyminen
6. Jäsenmaksujen määrääminen
Palveluskoiraliiton hallitus esittää, että jäsenmaksut vuodelle 2025 säilytetään ennallaan; 3,00 euroa / jäsenyhdistyksen jäsen, kuitenkin vähintään 60,00 euroa ja enintään 600,00 euroa.
7. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2025
8. Hallituksen jäsenten valitseminen erovuorossa olevien tilalle
Erovuorossa Uudeltamaalta Susanna Korri ja Marja Mäkelä, muun Suomen alueelta Jani Heinilä ja Harri Laajajärvi.
9. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valitseminen
10. Koiratanssin valionarvon muutosesitys
Palveluskoiraliiton hallitus esittää, että koiratanssin valionarvosääntöön lisätään koiratanssin Heelwork to Music sekä Freestyle eliittivalionarvot. Esitykset uusista valionarvoista kursiivilla:
Koiratanssivalionarvot
Heelwork to Music FI KTV-HTM
Koira saa koiratanssivalionarvon (FI KTV-HTM), kun sillä on kolme (3) koiratanssisertifikaattia heelwork to music -kilpaillusta. Ensimmäisen ja kolmannen sertifikaatin välillä tulee olla vähintään kuusi (6) kuukautta. (Valt. 23.11.19)
Koira saa koiratanssin eliittivalionarvon (FI KTV-HTM-E), kun sillä on 20 koiratanssisertifikaattia heelwork to music -kilpailusta.
Freestyle FI KTV-FS
Koira saa koiratanssivalionarvon (FI KTV-FS), kun sillä on kolme (3) koiratanssisertifikaattia freestyle-kilpailusta. Ensimmäisen ja kolmannen sertifikaatin välillä pitää olla vähintään kuusi (6) kuukautta. (Valt. 23.11.19)
Koira saa koiratanssin eliittivalionarvon (FI KTV-FS-E), kun sillä on 20 koiratanssisertifikaattia freestyle-kilpailusta.
Valionarvosääntöjen voimassa oloa koskee Kennelliiton ohje, jonka mukaan sääntöä voidaan muuttaa aikaisintaan viisi vuotta sen voimaan tulon jälkeen. Sääntö koiratanssivalionarvoista on tullut voimaan Kennelliiton valtuuston päätöksellä 23.11.2019 eli vähimmäisaika täyttyy.
11. Tottelevaisuuskokeen (TOKO) sääntömuutosesitys
12. Jäsenyhdistysten esittämät asiat
12.1. Suomen Beauceron ry:n rotujärjestöanomus
12.2. Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n rotujärjestöanomus
12.3. Suomen Kaukasiankoirat ry:n esitys kaukasiankoirien jalostuksentavoiteohjelmaksi ja PEVISA-ohjelmaksi
Suomen Kaukasiankoirat ry on vuosikokouksessaan 18.10.2024 käsitellyt ja hyväksynyt esityksen kaukasiankoirien jalostuksentavoiteohjelmaksi vuosille 2025 – 2030.
Esitys on luettavissa www.palveluskoiraliitto.fi/syyskokous2024
Suomen Kaukasiankoirat ry esittää, että PEVISA-ohjelma säilytetään ennallaan:
Lonkkaniveldysplasiatuloksen D saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen A tai B saaneen koiran kanssa. Kyynärniveldysplasiatuloksen 2 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.
Ulkomaisia koiria koskeva poikkeus: Ei vaadita kyynär- ja lonkkakuvaustuloksia seuraavassa tapauksessa: Uros rekisteröity sellaisessa maassa, jossa ei vaadita kyynär- ja lonkkakuvaustuloksia, eikä uroksen suvussa ole viimeisessä kolmessa polvessa suomalaisia koiria (narttu 1, uros 2 pentuetta)
13. Muut esille tulevat asiat
14. Kokouksen päättäminen
KOKOUSEDUSTUS
Jäsenyhdistysten edustajina yhdistyksen kokouksissa ovat jäsenyhdistysten jäsenistönsä keskuudesta valitsemat edustajat. Kullakin jäsenyhdistyksellä on oikeus valita yksi edustaja, kutakin jäsenmääränsä alkavaa 50 lukua kohti, kuitenkin korkeintaan viisi äänivaltaista edustajaa. Jäsenyhdistys päättää itsenäisesti edustaako yhdistystä yksi vai useampi valittu edustaja.
Jäsenyhdistyksen äänivaltaisten edustajien lukumäärän määräytymisperusteena käytetään edellisen vuoden viimeisen päivän jäsenmäärää.
Jäsenyhdistyksensä edustajaksi hyväksyttävän on esitettävä joko asianomaisen jäsenyhdistyksen nimenkirjoittamiseen oikeutettujen henkilöiden allekirjoittama valtakirja tai oikeaksi todistettu pöytäkirjan ote.
Jos sama jäsenyhdistys valtuuttaa useampia edustajia, voidaan silloin esittää yhteisvaltakirja tai sellainen pöytäkirjan ote, josta käy selville kunkin edustajan edustusoikeus.
Edustajana yhdistyksen kokouksissa saa toimia vain asianomaisen jäsenyhdistyksen jäsen. Valittu edustaja on oikeutettu valtakirjalla siirtämään puhe- ja äänioikeutensa käyttämisen toiselle jäsenyhdistyksensä valitsemalle edustajalle.
Muilla jäsenyhdistysten jäsenillä on oikeus olla kokouksissa läsnä ilman puhe- ja äänioikeutta.
Henkilön oikeus läsnäoloon on oltava todennettavissa.